Mπισκότα gingerbread διαίτης

Υλικά:

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. ginger σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (light)
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2  φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια

Για το γλάσο:

θα προτιμήσετε σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ή λευκή αντί για το κλασσικό γλάσο που προσθέτει επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες.

Παραδοσιακό γλάσο:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής  της επιλογής σας

Διαδικασία:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε και χτυπάμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αβγό, την βανίλια και το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε τα συστατικά των δύο μπολ μεταξύ τους και σιγά – σιγά προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να πάρει την υφή ζύμης.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και την πιέζουμε, σχηματίζοντας μικρά μπαλάκια, τα  σκεπάζουμε με ζελατίνη και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 ώρες. Έπειτα αλευρώνουμε  την επιφάνεια της κουζίνας και ανοίγουμε με έναν πλάστη προσεκτικά τη ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχεδιάκια, χρησιμοποιώντας μεταλλικά σχέδια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 12-13 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Αφαιρούμε  από τη λαδόκολλα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε το γλάσο ή τη σοκολάτα.
  • Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα ή απλά τα βουτάμε από τη μία πλευρά.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:29:34+02:00December 4th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top