Γυμναστική για σφιχτά πόδια

Γυμναστική για σφιχτά πόδια

Ονειρεύεσαι τέλεια και σφιχτά πόδια; Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Μην το βάζεις κάτω, δες εδώ τι μπορείς να κάνεις μόνη σου και να καταφέρεις το στόχο σου.

Ας ξεκινήσουμε με βασικές γνώσεις, οι μηροί και οι γλουτοί αποτελούν αποθήκες λίπους και έτσι τα πόδια σου μπορούν εύκολα να φαίνονται αγύμναστα. Οι μηροί είναι από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος σου για να γυμνάσεις. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η γυμναστική σε συνδυασμό με τη διατροφή σου θα φέρουνε το αποτέλεσμα που έχεις στο μυαλό σου και θες να πετύχεις.

Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μας ασκήσεις που μπορείς να εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα σε βοηθήσουν σημαντικά να αποκτήσεις σφιχτά πόδια.

Τι να κάνεις για να έχεις πιο σφιχτούς μηρούς!

Κάνε γυμναστική με λάστιχα

Η γυμναστική με λάστιχα είναι εύκολη για το σπίτι. Υπάρχουν άπειρες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις και να καλύψεις όλη τη περιοχή των μηρών. Τα λάστιχα θεωρούνται καλύτερα από τα βαράκια καθώς μεταφέρουν την αντίσταση σε όλο το σώμα και έτσι δεν επιβαρύνεσαι. Μπορείς να τα μεταφέρεις και να τα αποθηκεύεις πολύ εύκολα, είναι σχετικά οικονομικά και πάνω από όλα σου εξασφαλίζουν ασφάλεια!

Squats – καθίσματα

Τα squats είναι θαυματουργά και μπορούν να μεταμορφώσουν τα πόδια σου. Στη πραγματικότητα γυμνάζουν όλο το σώμα οπότε δικαίως έχουν τόσο μεγάλη δημοτικότητα ως άσκηση. Δοκίμασε να κάνεις πολλές επαναλήψεις ή σετ λιγότερων επαναλήψεων έχοντας όμως επιπλέον βάρος όπως βαράκια ή ένα βαρύ αντικείμενο. Κάνε τα κλασσικά καθίσματα, βαθιά squats, καθίσματα με άλμα ή sumo squats.

Γυμναστική με προβολές

Οι προβολές είναι μια επίσης πολύ καλή άσκηση για τους μηρούς σου και γενικά για να γυμνάσεις το κάτω μέρος του σώματος σου. Θέλουν ισορροπία και προσοχή. Φρόντισε ο κορμός σου να είναι ίσιος, πρόσεξε δηλαδή να μη σκύβεις μπροστά ή να μην γέρνεις προς τα πίσω. Οι προβολές θα δυναμώσουν τα πόδια σου και με τον καιρό θα σε κάνουν να νιώθεις περισσότερη ευελιξία. Αν ωστόσο έχεις κάποιο πρόβλημα ή ευαισθησία στα γόνατα προτίμησε τα καθίσματα παρά τις προβολές!

Αερόβια γυμναστική – τρέξιμο στην εξοχή

Διάλεξε τι σου αρέσει το γήπεδο ή την εξοχή ή παραλία, κάνε τρέξιμο όσο πιο συχνά μπορείς. Εναλλακτικά βάλε μουσική και ρίξε το στον χορό ή κάνε σχοινάκι. Κάνε ποδήλατο ή αν μένεις κοντά σε κολυμβητήριο ή θάλασσα δοκίμασε το κολύμπι! Στο σπίτι μπορείς να κάνεις αερόβια γυμναστική παρακολουθώντας βίντεο γυμναστικής.

Μην ξεχάσεις όμως το σημαντικότερο από όλα την διατροφή σου. Για να χάσεις λίπος στους μηρούς σου πρέπει να χάσεις λίπος συνολικά από όλο σου το σώμα. Φρόντισε να αποφεύγεις επεξεργασμένες τροφές και λίπη. Προτίμησε ψητά, βραστά ή στον ατμό φαγητά αντί για τηγανητά και αντικατάστησε το βούτυρο με ελαιόλαδο. Εάν δεν μπορείς από μόνη σου τότε να σκεφτείς να ζητήσεις τις συμβουλές και την καθοδήγηση του ειδικού .

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-15T23:57:04+03:00June 15th, 2020|ΓΥΝΑΙΚΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top