Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Αντιμετωπίστε τους τώρα……

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Αντιμετωπίστε τους τώρα......

Τί είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και γιατί δημιουργούνται; Είναι θέμα κούρασης ή ασθένειας;

Η πρώτη περιοχή του προσώπου που επηρεάζεται είναι τα μάτια και αυτό γιατί η  επιδερμίδα κάτω από αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτή, καθώς δεν έχει τη συνηθισμένη στοιβάδα λιπώδους ιστού. Αντίθετα, διαθέτει πολλά αιμοφόρα αγγεία και λεμφαδένες. Αν ο οργανισμός στερείται οξυγόνου ή υγρών, το αίμα ρέει πιο αργά και έχει πιο σκούρο χρώμα. Τα αιμοφόρα αγγεία είναι ορατά κάτω από τη λεπτή, σχεδόν διάφανη επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, οι σκιές κάτω από τα μάτια θα αποκτήσουν είτε καφέ είτε μπλε απόχρωση. Σε κάποιους ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι καθορίζονται γενετικά: αυτό σημαίνει ότι την ιδιαίτερα λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου την οφείλεις στα γονίδιά σου.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες για αυτούς τους μαύρους και πολλές φορές αντιαισθητικούς κύκλους που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη/ος ή άρρωστος;

  • Ο τρόπος ζωής είναι η βασικότερη αιτία εμφάνισης τους. Τα ξενύχτια (θα μου πείτε ότι τώρα με τον covid-19 δεν υπάρχουν ), λίγο παραπάνω κρασί και το κάπνισμα ευθύνονται για την έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.
  • Η έλλειψη ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να έχεις έλλειψη βιταμινών και μετάλλων: όταν ο οργανισμός έχει έλλειψη από βιταμίνη C, σίδηρο ή ψευδάργυρο, τα πρώτα σημάδια, συνήθως, είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.
  • Τα  παθολογικά αίτια.
  • Η αλλεργική ρινίτιδα. Σε αναγκάζει να τρίβεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και τη μύτη και μπορεί να επιδεινώσει τις σκούρες σκιές κάτω από τα μάτια.
  • Αν περνάς πολύ χρόνο στον υπολογιστή, τα μάτια σου καταπονούνται και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει μαύρους κύκλους.
  • Το στρες στη δουλειά ή το άγχος μπορεί να αποτελούν αιτίες για το σχηματισμό των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Πως θα αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους τους μαύρους κύκλους; Εδώ λοιπόν θα μάθετε τα μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουνε να τους εξαφανίσετε!!!

  • Το μαύρο τσάι περιέχει τανίνες οι οποίες μειώνουν το πρήξιμο και παρέχουν αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα: βάλε δύο δροσερά φακελάκια του τσαγιού σε κλειστά μάτια, για περίπου 10 λεπτά ή βράστε το τσάι κρυώστε το και κάντε κομπρέσες με ένα απαλό πετσετάκι.
  • Κάνε απαλό μασάζ με αμυγδαλέλαιο γύρω από τα μάτια, χρησιμοποιώντας λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Οι κινήσεις του μασάζ θα πρέπει να γίνονται πάντα από μέσα προς τα έξω.
  • Το αγγούρι είναι μια από τις πιο γνωστές και πολύ δοκιμασμένες μεθόδους για να απαλλαγείτε  από τους μαύρους κύκλους, διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση: τοποθέτησε δροσερές φέτες αγγουριού σε κλειστά μάτια.

Πως θα τους καλύψετε μέχρι να φύγουνε; Εάν σας ενδιαφέρει πολύ το αισθητικό κομμάτι και σας αγχώνει η εμφάνιση τους θα μπορείτε μέχρι να τους εξαφανίσετε με τα μικρά απλά μυστικά που σας είπα να τους καλύψετε με τον εξής τρόπο:

Χρησιμοποιείστε concealer!

Το concealer διατίθεται είτε σε κρέμα είτε σε μορφή στικ θα πρέπει πάντα να το επιλέγετε όμως  έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας  ή από το make up που χρησιμοποιείται. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να καλύψει τους μαύρους κύκλους. Εφάρμοσε το concealer ομοιόμορφα ακριβώς κάτω από τα μάτια είτε με ένα λεπτό πινελάκι είτε με την άκρη του δαχτύλου σου.

Μην ξεχνάτε όμως να ακολουθείται κυρίως το βράδυ τις παραπάνω συμβουλές για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Ξεκουράστε τα μάτια σας όσο περισσότερο μπορείτε, να ενυδατώνεστε και να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείτε.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-05-04T00:19:35+03:00May 4th, 2021|ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top