Βήματα για να καθαρίσετε σωστά την επιδερμίδα σας!!!

Βήματα για να καθαρίσετε σωστά την επιδερμίδα σας!!!

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου απασχολεί κυρίως τις γυναίκες, αν και τα τελευταία χρόνια και οι άντρες βλέπουμε ότι έχουνε αρχίσει να μπαίνουνε στο παιχνίδι της ομορφιάς και της περιποίησης.

Πώς γίνεται όμως ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας και ποια προϊόντα πρέπει να επιλέξουμε βάση τον τύπου δέρματός μας;

Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική γι’ αυτό το λόγο θα βρούμε στο εμπόριο  πολλά προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε το καταλληλότερο για το δικό μας τύπο επιδερμίδας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά προϊόντα για τον πρωινό καθαρισμού μιας και απευθυνόμαστε σε διαφορετικούς ρύπους που πρέπει να απομακρυνθούν το πρωί  όπως είναι: το σμήγμα, ο ιδρώτας, τα υπολείμματα από την κρέμα νυκτός και σε άλλους το βράδυ όπως : η σκόνη, τα κατάλοιπα ρύπανσης-αέρα, σμήγμα, μακιγιάζ.

Ποια είναι όμως τα σωστά βήματα καθαρισμού που πρέπει να ακολουθήσουμε για ένα άψογο και επαγγελματικό αποτέλεσμα;

Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού – ντεμακιγιάζ .
Καθαρίζει αποτελεσματικά ύδατος διαλυτούς και λιποδιαλυτούς ρύπους, προσαρμόζεται στη φύση του δέρματος και δεν προκαλεί το γνωστό τράβηγμα του δέρματος. Είναι ιδανικό για κανονικές-μικτές και ξηρές επιδερμίδες.
Δεν συνίσταται για λιπαρές επιδερμίδες. Στις λιπαρές επιδερμίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σαπούνι καθαρισμού που θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα.
Τρόπος χρήσης: Εφαρμόζουμε σε στεγνό πρόσωπο με τις άκρες των δακτύλων μας με κυκλικές κινήσεις ,αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μπορεί να αφαιρεθεί είτε με δίσκους ντεμακιγιάζ , βαμβάκι είτε με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ!

Στη συνέχεια τοποθετούμε λοσιόν προσώπου.
Η λοσιόν εξισορροπεί το Ph της επιδερμίδας. Απομακρύνει τα υπολείμματα από το γαλάκτωμα και προετοιμάζει το δέρμα για να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης.

Τρόπος χρήσης: Εφαρμόζουμε ταμποναριστά στο πρόσωπο και το λαιμό.

Μην ξεχνάτε ποτέ το ντεμακιγιάζ των ματιών. Η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προϊόντα προσαρμοσμένα σε αυτή. Συνήθως είναι σε μορφή τζελ ή λοσιόν.

Τρόπος χρήσης: Βάζουμε σε δύο βαμβάκια το προϊόν και τα τοποθετούμε πάνω σε κλειστά μάτια.
Στη συνέχεια με απαλό τρόπο πάμε προς την εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου αποφεύγοντας το τρίψιμο. Το ίδιο κάνουμε και στο κάτω βλέφαρο. Επαναλαμβάνουμε για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να απομακρυνθούν εντελώς οι ρύποι και το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μια εμποτισμένη μπατονέτα για να αφαιρέσετε σύριζα στις βλεφαρίδες υπολείμματα από μολύβι ματιών ή eyeliner.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-03-30T14:29:05+03:00March 30th, 2021|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top