Σκασμένα χείλη; Σου έχουμε τη λύση.

ΣΚΑΣΜΕΝΑ-ΧΕΙΛΗ-LIFEIDEA

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες είναι τα σκασμένα χείλη. Δεν καταστρέφουν μόνο την εικόνα μας, αλλά μπορεί να γίνουν επώδυνα και ενοχλητικά.

Επειδή, τα χείλη αποτελούν ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος, επηρεάζονται εύκολα από τις καιρικές συνθήκες και όχι μόνο. Χάνουν την απαλότητα και την όμορφη όψη τους εύκολα. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη θα πρέπει να τα περιποιείστε και να τα φροντίζετε συνεχώς.

Τι προκαλεί τα σκασμένα χείλη;

Πρώτη και κύρια αιτία είναι η αφυδάτωση τόσο του οργανισμού, όσο και των χειλιών συγκεκριμένα. Αυτό μπορεί να προκαλείται από την ελλιπή κατανάλωση υγρών ή την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, τα ξηρά χείλη μπορεί να προκληθούν από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως το πολύ κρύο, ο έντονος αέρας και η μεγάλη ηλιοφάνεια.
Ακόμη ένας λόγος που μπορεί να σκάσουν τα χείλη είναι και οι ουσίες με τις οποίες έρχονται σε επαφή. Μπορεί να πρόκειται για κάποιο τρόφιμο ή ποτό, όπως και για ένα συγκεκριμένο κραγιόν ή το τσιγάρο. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν πιθανές αιτίες για τα αφυδατωμένα χείλη. Ιδιαίτερα το τσιγάρο κάνει το στόμα ξηρό και πολλές φορές οδηγεί στο σκάσιμο των χειλιών.

Θεραπείες για σκασμένα χείλη:

Τα σκασμένα χείλη δεν είναι μία κατάσταση που διορθώνεται μέσα σε μία ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

  • Απλώστε στα χείλη ένα προϊόν εντατικής ενυδάτωσης και σύντομα θα νιώσετε ανακούφιση. Επαναλάβετε την εφαρμογή πολλές φορές μέσα στην ημέρα.
  • Αναζητήστε στη ειδικά προϊόντα που να περιέχουν κάποια από τα παρακάτω ενυδατικά συστατικά: κερί μέλισσας (Beeswax), βούτυρο καριτέ (Shea butter), έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο κ.λπ.
  • Απλώστε στα χείλη φυσικά έλαια ή κάποιο προϊόν αρκετά λιπαρό που δημιουργεί φιλμ στην επιφάνεια και εμποδίζει την περαιτέρω αφυδάτωση. Αν δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε μέσα στην ημέρα, προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε το βράδυ πριν τον ύπνο.
  • Αποφύγετε να γλύφετε τα χείλη σας, κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο καταναλώνοντας πολλά υγρά και αν το περιβάλλον της εργασίας ή του σπιτιού σας είναι αρκετά ξηρό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα ή να προσθέσετε στον χώρο σας κάποια φυτά εσωτερικού χώρου.
  • Ελαιόλαδο: Έχει ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας πάνω στα χείλη, κάνοντας μασάζ, 2-3 φορές την ημέρα, μπορεί να τα καταπραΰνει, να τα ενυδατώσει και να τα κάνει απαλά.
  • Αμυγδαλέλαιο: Πρόκειται για μια ακόμη φυσική θεραπεία που θα κάνει τα χείλη βελούδινα με ένα υπό αλλεργικό ενυδατικό έλαιο. Απλώστε λίγο αμυγδαλέλαιο στα χείλη σας και αφήστε το να απορροφηθεί.
  • Έλαιο καρύδας: Το έλαιο αυτό θα ενυδατώσει σε βάθος τα χείλη και θα επαναφέρει την χαμένη τους υγρασία, απομακρύνοντας το σκάσιμο, το τσούξιμο και τον πόνο.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-02-08T10:13:50+02:00February 8th, 2021|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top