Πως να περιποιηθείτε τα ξερά και σκασμένα χείλη …..

ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

Ο χειμώνας είναι μια περίοδος που ευνοεί την ξηρότητα και το σκάσιμο στα χείλη. Δημιουργεί ένα αίσθημα αρκετά δυσάρεστο που όμως, μέσα από μερικές απλές κινήσεις, μπορείτε να το αποφύγετε.

Τα χείλη, λόγω της ξηρότητας του αέρα, του σάλιου αλλά και των προϊόντων που εφαρμόζουμε, έχουν ανάγκη από διαρκή ενυδάτωση για το λόγω αυτό καλό είναι να μην ξεχνάτε σε καθημερινή βάση να χρησιμοποιείτε το απλό βουτυροκακκάο ή lip balm.

Απόφυγε τα προϊόντα που είναι σε βαζάκι γιατί δεν είναι ευκολά στη συνεχή χρήση όταν είστε εκτός σπιτιού, ιδανικά είναι τα τύπου κραγιόν liposan.

Θα πρέπει να ενυδατώνεστε σωστά πίνοντας νερό, κάποιο ζεστά αφέψημά γιατί λόγω του κρύου λογικό είναι το νερό να σας δυσκολεύει.

Επίσης είναι γνωστό από τις γιαγιάδες μας θα λέγαμε απλά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουνε και ειδικά τα παιδιά εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα – καλλυντικά . Η ζάχαρη και το λάδι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να απομακρύνουμε την νεκρή επιδερμίδα από τα χείλη μας κάνοντας πρώτα με το λάδι ένα απαλό μασαζάκι και μετά με λίγη ζάχαρη ως peeling για απομάκρυνση της ξερής πέτσας.

Για όσους δυστυχώς δεν μπορούνε να εφαρμόσουνε καμία περιποίηση για δικούς τους λόγους, τότε καλό θα είναι να  προσπαθήσει να μην δαγκώνει τα χείλη του καθώς έτσι δημιουργούνται πληγές, που και θα αργήσουν να επουλωθούν αλλά και θα δημιουργήσουν έντονο αίσθημα τσουξίματος.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2022-02-03T11:05:27+02:00February 3rd, 2022|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top