Εύθραυστα μαλλιά: πως πρέπει να τα περιποιηθώ;

Εύθραυστα μαλλιά: πως πρέπει να τα περιποιηθώ;

Τα εύθραυστα μαλλιά είναι αποτέλεσμα μιας έντονης ξηρότητας με αποτέλεσμα να σπάνε και πολλές φορές να πέφτουνε. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκληθεί από τη χρήση υπερβολικής θερμότητας ( διάφορα σεσουάρ μαλλιών) σε συνδυασμό με τα χημικά των βαφών και των τεχνικών που εφαρμόζονται στα μαλλιά σας. Τα μαλλιά γίνονται ξηρά είτε επειδή το τριχωτό της κεφαλής δεν παράγει αρκετά φυσικά έλαια είτε επειδή δεν μπορεί να συγκρατήσει την απαιτούμενη υγρασία.

Για να δυναμώσετε τα εύθραυστα  μαλλιά σας ακολουθήστε τις συμβουλές της Hair Expert Μαρία Κατσικάρη και δείτε αποτελέσματα σε λίγες μόνο μέρες.

  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλο σαμπουάν και όχι σε μεγάλη ποσότητα καθημερινά . Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο.
  • Εφαρμόστε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα ειδική για τον τύπο μαλλιών σας ή επιλέξτε για εύθραυστά μαλλιά.

Οι μάσκες περιέχουν ενεργά συστατικά που αναδομούν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά υγιή. Επιλέξτε μάσκες που περιέχουν έλαια για έξτρα ενυδάτωση. Τα έλαια θρέφουν και αναδομούν την τρίχα σε βάθος για μεγάλο χρονικό διάστημα και λειαίνουν τα λέπια της έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτική στις εξωτερικές επιθέσεις.

  • Κάντε μια θεραπεία αναδόμησης της τρίχας.
    Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, έχουν σπασμένες άκρες και φριζάρουν, μια ειδική θεραπεία αναδόμησης στο κομμωτήριο θα σώσει την κατάσταση. Η τακτική φροντίδα των μαλλιών με επαγγελματικά προϊόντα θα βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας και την εμφάνιση των μαλλιών και θα αποτρέψει τις σπασμένες άκρες από το να κάνουν την τρίχα περισσότερο εύθραυστη.
  • Μην τα ξεμπερδεύετε ενώ είναι βρεγμένα. Τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι ακόμα νωπά. Θυμηθείτε να τα βουρτσίζετε πριν μπείτε στο μπάνιο για να τα ξεμπερδέψετε και μετά το λούσιμο χρησιμοποιήστε μια χτένα με μεγάλα δόντια ή μια ειδική βούρτσα για να αποφευχθεί το τράβηγμα της τρίχας.
  • Μην τρίβετε με πετσέτα τα μαλλιά σας για να στεγνώσουν.
  • Ελαττώστε τη χρήση θερμότητα.
    Η θερμότητα και ο ήλιος είναι οι χειρότεροι εχθροί των μαλλιών σας. Κάνετε ντους με χλιαρό νερό και ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο για να διατηρήσει η επιδερμίδα στο τριχωτό τα φυσικά της έλαια.
  • Μην χρησιμοποιείτε συνεχώς τα εργαλεία για το styling των μαλλιών σας. Η θερμότητά τους απομακρύνει όλη την υγρασία από τα μαλλιά, αλλά αφυδατώνει και την τρίχα. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι νωπά όταν θα χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι, αυστηρά σε απόσταση 15 εκατοστών στη χαμηλή σκάλα χωρίς να εστιάζετε σε ένα σημείο για ώρα.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα styling κατά της θερμότητας.

Ζητήστε από την ειδικό μας / σας ,  να σας δώσει συμβουλές περιποίηση μαλλιών για τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε και τί θεραπείες μπορείτε να κάνετε για να έχετε πάντα υγιή και περιποιημένα μαλλιά.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-03-20T10:30:34+02:00March 20th, 2021|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top