Γυναίκα και καλοκαιρινές λοιμώξεις. Τι πρέπει να προσέξετε;

Γυναίκα και καλοκαιρινές λοιμώξεις. Τι πρέπει να προσέξετε;

Βρισκόμαστε στην μέση σχεδόν του καλοκαιριού και όλοι ετοιμαζόμαστε για τις διακοπές. Eαν όχι λόγω του ότι η φετινή χρονιά κρύβει κινδύνους λόγου του Covid-19 σίγουρα δεν θα κλειστούμε στα σπίτια μας , θα επισκεφτούμε τις κοντινές παραλίες ή πισίνες για τα μπάνια του καλοκαιριού. Θα χαλαρώσουμε και θα ξεκουραστούμε στην ακροθαλασσιά.

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε κάποιους παθογόνους μικροβιακούς παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουμε εμείς οι γυναίκες έτσι ώστε πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και να μην μας χαλάσουν την ηρεμία των καλοκαιρινών διακοπών.

  • Η μυκητιασική κολπίτιδα είναι η πιο συχνή λοίμωξη που εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων στον κατώτερο γεννητικό σωλήνα, είναι ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας στην ευαίσθητη περιοχή, η εφίδρωση, βρεγμένο μαγιό, η χρήση ταμπόν και η κολύμβηση σε μη σωστά χλωριωμένες πισίνες.

Μέτρα πρόληψης είναι: Η αλλαγή του μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο, το καλό σιδέρωμα των εσωρούχων, η αποφυγή των αρωμάτων και διαφόρων αντηλιακών ή κρεμών στην περιοχή.

  • Η ουρολοίμωξη επίσης ταλαιπωρεί το γυναικείο φύλο ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γιατί στους ήδη  προδιαθεσικούς παράγοντες, έρχονται να προστεθούν η έντονη αφυδάτωση, η κατάχρηση ποτού  με ταυτόχρονη αποφυγή της ούρησης, το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω κόπωσης και η σεξουαλική υπερδραστηριότητα.

Μέτρα πρόληψης είναι: Η τακτική κένωση της ουροδόχου κύστεως και ιδιαίτερα μετά τη σεξουαλική πράξη, η επαρκής λήψη υγρών και οι καλές συνθήκες υγιεινής . Μην ξεχνάτε να κάνετε το μπάνιο σας μετά την θάλασσα ή την πισίνα.

  • Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως οι ερπητικές λοιμώξεις, η γονόρροια, οι χλαμυδιακές λοιμώξεις, οι λοιμώξεις που προκαλούν οι ιοί HPV, οι ηπατίτιδες B και C και ο ιός HIV. Μερικές από αυτές τις λοιμώξεις θεραπεύονται εύκολα αν διαγνωστούν έγκαιρα, κάποιες άλλες όμως μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας που αφορούν τόσο στη γυναικεία γονιμότητα (γονόρροια, χλαμύδια) όσο και στη γενικότερη υγεία (HIV, ηπατίτιδα).

Μέτρα πρόληψης είναι: Η χρήση προφυλακτικού και υγιεινή κατάσταση του συντρόφου σας.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές : Να αποφεύγετε την επαφή με την άμμο, να κάθεστε πάντα σε δική σας πετσέτα την οποία θα χρησιμοποιείτε μόνο μια φορά και θα την πλένετε, να αποφεύγετε τα μαγιό string και κακής ποιότητας, να κάνετε ντούζ με το μπάνιο σας.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-23T18:40:53+02:00July 19th, 2020|ΓΥΝΑΙΚΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top