Η δίαιτα της σοκολάτας! Φάτε σοκολάτα και χάστε κιλά

Δίαιτα σοκολάτας - Chocolate Diet

00 τη δίαιτα της σοκολάτας ο Ιατρός – Διαιτολόγος Ιάκωβος θεοδοσίου  θέλει να δώσει τέ00ς στο μύθο ότι η σοκολάτα είναι απλώς  ένα «junk food». Ο Ιατρός – Διαιτολόγος Ιάκωβος Θεοδοσίου είναι ο δημιουργός της δίαιτας σοκολάς  (chocolate diet) ενός μηνιαίου προγράμματος διατροφής. Η δίαιτα είναι μεταβολικά δραστική (metabolic active) δηλαδή βασίζεται σε βίο δραστικά τρό4ιμα και όχι στις θερμίδες και στο κόψε κόψε φαγητό. Ο καρπός Cocoa είναι ένα από τα ισχυρότερα βίο δραστικά τρόφιμα με πολλαπλές ευεργετικές δράσεις στην υγεία μας.

Eυεργετικές δράσεις στην υγεία μας

Στο Αδυνάτισμα

Στο αδυνάτισμα ιδιαίτερα δηλαδή στη διαχείριση βάρους δρα με πολλαπλούς μηχανισμούς πέρα από τα οφέλη που άμεσα έχουμε σε πολλές ασθένειες που συνοδεύουν την παχυσαρκία όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αντίσταση στην ινσουλίνη, το μεταβολικό σύνδρομο κ.α.

Αύξηση του μεταβολισμού

Ο καρπός Cocoa μέσω ουσιών όπως η θεοβρομίνη (Theobromine) και θεοφυλλίνη (Theophiline) αυξάνουν τον μεταβολισμό και την θερμογένεση με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση ενός αδρανή μεταβολισμού.

Έλεγχος Κέντρου Πείνας

Ο καρπός Cocoa έχει πρόδρομες ουσίες με ισχυρή βιολογική δράση, που αυξάνουν τόσο την Σεροτονίνη (Serotonin) οπού με τη σειρά της ελέγχει το κέντρο της πείνας όσο και την Ντοπαμίνη (Dopamine) που βελτιώνει την διάθεση αλλά και αυξάνει τον μεταβολισμό.

Αύξηση Οξυγόνωσης

Ο καρπός Cocoa μέσω ουσιών όπως η θεοβρομίνη (Theobromine) και θεοφυλλίνη (Theophiline) αυξάνουν αναπνευστική απόδοση και μέσω του Νιτρικού Οξειδίου (nitric oxide – NO) προκαλούν ισχυρή αγγειοδιαστολή. Βασικοί παράγοντες για τη καύση του λίπους που γίνεται σε αερόβια φάση.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-07-13T09:53:20+03:00July 12th, 2020|Epilogi2, Δίαιτες, ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top