Θεραπεία Κερατίνης στα μαλλιά: όλα όσα πρέπει να ξέρεις από την HAIR EXPERT Μαρία Κατσικάρη.

Θεραπεία Κερατίνης στα μαλλιά: όλα όσα πρέπει να ξέρεις από την HAIR EXPERT Μαρία Κατσικάρη.

Ανακαλύψαμε το μυστικό που κρύβεται πίσω από τα πιο μεταξένια, λαμπερά και χωρίς ίχνος φριζαρίσματος μαλλιά των  celebrities  και η απάντηση είναι μία ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΕΡΑΤΙΝΗΣ.

Βρήκαμε την ειδικό και τις κάναμε τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις γύρω από το τι είναι, πως γίνεται και τι θα πρέπει να προσέξουμε σχετικά με την θεραπεία Κερατίνης μαλλιών. Τα πράγματα είναι απλά και θαυματουργά αρκεί να πέσεις στα σωστά χέρια που θα χρησιμοποιήσουνε και τα κατάλληλα προϊόντα.

Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε και πραγματικά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

ΕΡ: Τι είναι η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη;

ΑΠ: Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγουν τα μαλλιά μας και χάνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω χημικών επεξεργασιών όπως είναι οι βαφές και ντεκαπάζ κτλ. Η θεραπεία με κερατίνη είναι κάτι που επιστρέφει τη δυναμική, τη λάμψη και την ελαστικότητα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην φριζάρουν και σε συνδυασμό με τη θερμότητα να μας δίνουν ένα λείο και ίσιο αποτέλεσμα στα μαλλιά.

ΕΡ: Από ποιον γίνεται η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη και τι θα πρέπει να προσέχουμε;

ΑΠ: Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει από ειδικό σε κομμωτήριο. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το αν η θεραπεία σας είναι χημική ή βιολογική.

ΕΡ: Γιατί να προτιμήσουμε να κάνουμε θεραπεία κερατίνης;

ΑΠ: Γιατί με τον τρόπο αυτό προσφέρουμε θρεπτικά συστατικά στην τρίχα και βοηθάμε στην αναζωογόνηση της. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών ειδικά για φριζαρισμένα, κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, μειώνει το χρόνο στεγνώματος το χρόνο μαλλιών καθημερινά και σας απαλλάσσει από τις συχνές χρήσεις πρέσας και σεσουάρ με την ιδιαιτερότητα της να ισιώνει τα μαλλιά.

ΕΡ: Πως η κερατίνη ισιώνει τα μαλλιά;

ΑΠ: Τοποθετώντας κερατίνη στα λέπια της τρίχας και ερχόμενη σε επαφή με την θερμότητα δημιουργείτε ένα λεπτός φλοιός προστασίας δημιουργώντας μια μικρή “ οφθαλμαπάτη” ίσιων μαλλιών χωρίς να αλλάζουμε τη δομή ουσιαστικά της τρίχας.

ΕΡ: Πόσο θα μας κρατήσει η θεραπεία και κάθε πότε θα πρέπει κάποιος να την επαναλάβει;

ΑΠ: Ο χρόνος διάρκειας είναι συνήθως 4 με 6 μήνες το οποίο εξαρτάται από το πόσο συχνά λουζόμαστε γιατί ο εχθρός της κερατίνης είναι τα άλατα που συναντάμε στο νερό.

ΕΡ: Ποιο πάνω μας αναφέρατε ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέξει τη χημική από τη βιολογική κερατίνη. Θέλετε λίγο να μας πείτε γιατί ;

ΑΠ: Η χημική κερατίνη περιέχει φορμαλδεΰδη ενώ ή άλλη όχι . Η βιολογική κερατίνη περιέχει οξέα φρούτων και φυσικά συστατικά που προστατεύουν τη τρίχα χωρίς να την αλλοιώνουν και είναι ασφαλή για την υγεία μας.

ΕΡ: Θα μας πείτε λίγα λόγια για τη φορμαλδεΰδη και γιατί πρέπει να την αποφεύγουμε;

ΑΠ: Η φορμαλδεΰδη είναι ένα άχρωμο αέριο με έντονη οσμή που είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Έχουν παρατηρηθεί ότι κατά τη χρήση του προκαλεί έντονους πονοκεφάλους, φαρυγγίτιδα και έχει χαρακτηριστεί ως καρκινογόνο. Επίσης στα μαλλιά πλαστικοποίει την τρίχα εμποδίζοντας την παροχή θρεπτικών ουσιών για μήνες στα μαλλιά, προκαλώντας αφυδατωμένα μαλλιά, ψαλίδα μέχρι και τριχόπτωση.

Ιδιαίτερη προσοχή στο προϊόν που θα χρησιμοποιήσει ο ειδικός για την θεραπεία διότι πολλές ισιωτικές κερατίνης χρησιμοποιούν φορμαλδεΰδη σε υγρή μορφή για να αναφερθούν ως συστατικό με διαφορετικό όνομα, όπως Μethylen Glykol, Formic Aldehyde, Formalin, οξομεθάνιο, οξυμεθυλένιο κ.α.

Hair Expert
Μαρία Κατσικάρη
info: mariakatsikari1980@gmail.com
mob: 6973776137

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:21:10+02:00November 14th, 2020|ΓΥΝΑΙΚΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top