Κετογονική Δίαιτα

Η κετογονική διατροφή στις ημέρες είναι ίσως η πιο διάσημη δίαιτα. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό στον τομέα του αδυνατίσματος.
Στην πραγματικότητα όμως είναι μια θεραπευτική δίαιτα που κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να κάνει και για αδυνάτισμα.

Αυτό το σημείο είναι και το πιο σημαντικό δηλαδή να καταλάβουμε ποια κετογονική δίαιτα κάνει για εμάς και αν χρειάζεται επίβλεψη.

Είναι μια κατευθυντήρια τροποποιητική δίαιτα και μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά όπως ένα φάρμακο. Με πολλαπλά οφέλη υγείας για αυτόν που την εφαρμόζει σωστά αλλά και πιθανές δυσάρεστες συνέπειες για αυτόν που την εφαρμόζει χωρίς να ξέρει τι κάνει.

Η κετογονική διατροφή ή κετογονική δίαιτα, είναι η διατροφή που κατευθύνει τον οργανισμό να επιλέγει ως βασικό καύσιμο το λίπος για την επιβίωση του.
Η μεταβολική κατάσταση που επέρχεται στον οργανισμό, όταν συμβαίνει αυτό, ονομάζεται Κέτωση. Η κατάσταση κέτωσης που προέρχεται μέσω της διατροφής ονομάζεται διατροφική κέτωση.

Η διατροφική κέτωση είναι μια φυσιολογική μεταβολική αντίδραση του οργανισμού. Συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ποσά υδατάνθρακα για να πραγματοποιήσει τις βασικές λειτουργίες του. Υπάρχει δηλαδή ένα κομβικό όριο υδατάνθρακα, που είναι διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο, και του επιτρέπει να μπει σε κέτωση. Το όριο αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε πύλη κέτωσης και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μυική διάπλαση, η ηλικία, η μιτοχονδριακή επάρκεια είναι μερικοί. Η κετογονική δίαιτα είναι μια ιδιαίτερη και προσωπική δίαιτα. Η εφαρμογή της χρειάζεται ιατρό ειδικό στην διατροφή του ανθρώπου και βαθειά γνώση βιοχημείας.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-12-28T11:43:20+02:00April 23rd, 2020|Epilogi2, Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top