Μαρμελάδα Βερίκοκο

Υλικά:

  • 1 κιλό βερίκοκα χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στην μέση
  • 800 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη  κατσαρόλα βάζουμε  τα βερίκοκα και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε απαλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ. Στο διάστημα αυτό τα βερίκοκα θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα μισολιώσει. Την επομένη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, ώστε να μην κολλήσουν. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε την επιφάνεια από τους αφρούς. Έτσι η μαρμελάδα θα γίνει πιο λαμπερή και διαυγής. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν σχεδόν τα φρούτα μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Ένας τρόπος να ελέγξουμε ότι έχει δέσει είναι ο εξής: ρίχνουμε λίγη σε ένα πιάτο, αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μία γραμμή. Εάν η μαρμελάδα μείνει σταθερή και η γραμμή δεν κλείσει, είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-21T01:12:21+03:00June 19th, 2020|Epilogi2, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top