Πανελλήνιες εξετάσεις και θετική ψυχολογία!

Πανελλήνιες εξετάσεις και θετική ψυχολογία!

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αρχίσανε και για όλους τους μαθητές αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του, ο μεγαλύτερος στόχος τους και η δικαίωση των προσπαθειών τους, τα όνειρα για το μέλλον τους.
Όμως σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε αποτυχία δε θα κρίνει την πορεία της ζωής τους, ούτε θα μειώσει την αξία των προσπαθειών τους.

Φυσικά το άγχος και η αγωνία που αισθάνονται οι μαθητές αυτή την περίοδο και ειδικά φέτος που οι καταστάσεις λόγω του Covid-19 αλλάξανε τα δεδομένα τους , είναι δικαιολογημένα και απολύτως φυσιολογικά.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν, ώστε να εστιάσουν με όσο το δυνατόν περισσότερη ηρεμία στο στόχο τους.

Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για τους μαθητές μας.

Τις ημέρες των εξετάσεων καλό είναι να τις κρατήσετε για μία καλή επανάληψη, μην εστιάζετε σε απορίες ή άγνωστη ύλη, γιατί αυτό θα σας αγχώσει ακόμα περισσότερο.

Ολοκληρώστε τη μελέτη σας νωρίς το βράδυ και δώστε χρόνο σε σώμα και πνεύμα να ξεκουραστούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί θα σας βοηθήσει όχι μόνο στις επιδόσεις σας, αλλά και στην καλή ψυχολογία σας.

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική και παίζει το δικό της ρόλο στη διατήρηση της σωστής πνευματικής λειτουργίας, στη βελτίωση της διάθεσης και στην αντιμετώπιση του στρες.

Επιλέξτε να κάνετε ένα μικρό περίπατο ή λίγη άσκηση αερόβια, αυτό θα βοηθήσει να παραχθεί σεροτονίνη, που είναι η ορμόνη της χαράς, και να μειωθεί η κορτιζόλη, που είναι η ορμόνη του άγχους.

Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις όπως ότι δε θα γράψετε τίποτα, δε θα θυμηθείτε την ύλη, δε θα περάσετε στη σχολή που επιθυμείτε. Εστιάστε σε θετικές σκέψεις λέγοντας ότι έχετε κάνει την προσπάθειά σας για το καλύτερο.

Ένα καλό πρωινό θα σας δώσει ενέργεια και τη διαύγεια που χρειάζεστε. Γάλα με δημητριακά, φρυγανιές με λίγο βούτυρο και μέλι, ή με λίγο τυρί και μία φέτα γαλοπούλα, φυσικό χυμό ή φρούτα αποτελούν σωστές επιλογές.

Διαβάζετε τα θέματα ήρεμα και προσεκτικά, υπογραμμίζετε τις λέξεις κλειδιά και ξεκινάτε από εκείνα που γνωρίζετε καλύτερα.

Η εμφάνιση του γραπτού παίζει και εκείνη το δικό της ρόλο στη βαθμολογία. Ένα καθαρό, δομημένο και ευανάγνωστο γραπτό είναι προτιμότερο από ένα κακογραμμένο που δυσκολεύει το έργο του βαθμολογητή και μπορεί να σου χαρίσει έναν άκρως πολύτιμο βαθμό.

Όση σιγουριά και αν αισθανθείτε ότι γνωρίζετε τις απαντήσεις για όλα τα θέματα, εκμεταλλευτείτε όλο το χρόνο και μην εστιάσετε στην πρωτιά της παράδοσης της κόλλας. Παλέψτε το μέχρι την τελευταία στιγμή.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές !!!

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-21T01:14:43+03:00June 16th, 2020|Epilogi2, ΠΑΙΔΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top