Περιποίηση και θεραπεία για το σκασμένο δέρμα!

Περιποίηση και θεραπεία για το σκασμένο δέρμα!

Το χειμώνα όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι  η επιδερμίδα μας παρουσιάζει δυσκολίες στη διατήρηση της φυσικής υδρολιπιδικής ισορροπίας
μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η ενυδάτωση. Έτσι το σκασμένο και ξηρό  δέρμα είναι πολύ συνηθισμένα φαινόμενα και δυστυχώς τις περισσότερες φορές  αναπόφευκτα.

Ποιος είναι ο ρόλος όμως της ενυδάτωσης ;

Tο νερό, είναι ζωτικό στοιχείο για το δέρμα μας, το ποσοστό του στο κυρίως δέρμα φτάνει το 80%, ενώ στην επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας κυμαίνεται από 10 έως 30%. Όταν το ποσοστό αυτό μειωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα του 10%, το δέρμα μας αφυδατώνεται και γίνεται ξηρό. Χωρίς νερό τα κύτταρα καταστρέφονται, οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους και το δέρμα τη σφριγηλότητά του. Το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες όπως είναι ο αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες, είναι παράγοντες που διευκολύνουν την αφυδάτωση της επιδερμίδας μας.

Θα παρατηρήσουμε ότι η  αίσθηση τραβήγματος ή τεντώματος του δέρματος μας εμφανίζεται συχνότερα και για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται προϊόντα ενυδάτωσης αρκετές φορές την ημέρα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και τα χείλη.

Πως μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα και το σκασμένο δέρμα;

Θα πρέπει να επιλέξουμε προϊόντα  που περιέχουν  ενυδατικά συστατικά και λιπίδια. Επίσης, τα θερμά έλαια μπάνιου που χρησιμοποιούνται τόσο στο μπάνιο όσο και απευθείας στην επιδερμίδα μετά το μπάνιο κάνουν πολύ. Καλό επίσης θα είναι να μη χρησιμοποιείτε  αφρόλουτρα ή άλλα προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας  και να εφαρμόζετε συστηματικά στην επιδερμίδα μαλακτικά και ενυδατικά προϊόντα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:12:45+02:00January 12th, 2021|ΓΥΝΑΙΚΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top