Ρεβίθια σύμμαχος υγείας…..

Ρεβίθια σύμμαχος υγείας.....

Δυστυχώς σήμερα θα ακούσουμε τους περισσότερους να μας λένε ότι τα ρεβίθια δεν τα προτιμούνε σε σχέση με τα υπόλοιπα όσπρια με αποτέλεσμα να βρίσκονται τελευταία στην λίστα τους. Ας δούμε όμως γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στην διατροφή μας  και να τα δούμε με καλό μάτι.

Ο ιατρός -διαιτολόγος Ιάκωβος Θεοδοσίου μας εξηγεί γιατί είναι σημαντικά για την υγεία μας

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες για την καλή υγεία των οστών και θρεπτικά συστατικά, θωρακίζουν την υγεία μας χαρίζοντάς μας πλήθος θρεπτικών συστατικών. Έχουνε υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο αλλά και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεμίζοντάς μας με ενέργεια και φροντίζοντας για φυσιολογικά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και οξυγόνου στο σώμα.

Το φολικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει και αυτό με την σειρά του το ανοσοποιητικό μας, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μας φτιάχνει την διάθεση – ψυχολογία καθώς επίσης είναι σημαντικό για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό.
Εκτός των όσων αναφέραμε παραπάνω τα ρεβίθια είναι μια πολύ καλή πηγή χαλκού, στοιχείου απαραίτητου για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.

Με απλά λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν ίσως αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία και θα πρέπει να τα εντάξουμε μικροί και μεγάλοι στη διατροφή μας.

Εδώ θα βρείτε συνταγές με ρεβίθια που σίγουρα θα σας κάνουν να τα λατρέψετε.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:16:57+02:00December 4th, 2020|ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top