Υγιή μαλλιά το χειμώνα από την hair expert Μαρία Κατσικάρη!!!

Υγιή μαλλιά το χειμώνα από την hair expert Μαρία Κατσικάρη!!!

Αγαπημένες μου αναγνώστριες ένα θέμα που μας αφορά όλες, το μακρύ, πλούσιο και υγιές μαλλί. Είναι όμως εύκολο να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας  λαμπερά και υγιή;

Η ειδικός θα μας πει τον τρόπο που θα το πετύχουμε και θα μας κάνουν να δούμε θεαματική αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών μας

  • Ενυδατώνεται τα μαλλιά σας  με ειδικά λαδάκια περιποίησης. Δίνουν την απαραίτητη ελαστικότητα και βοηθούν στο να μην σπάει η τρίχα.
  • Κάνετε ένα ελαφρύ ξεμπέρδεμα – χτένισμα  πριν τα στεγνώσετε, αλλά να θυμάστε πως πάντα πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σου κρατώντας τα από την ρίζα. Αφού κάνετε ένα πρώτο ξέμπλεγμα, βουρτσίστε τα όταν θα είναι εντελώς στεγνά.
  • Η μάσκα μαλλιών είναι απαραίτητη μια φορά την εβδομάδα. Εφαρμόστε την για δέκα λεπτά την φορά. Με αυτό το τρόπο θα διατηρήσετε την λάμψη και την ενυδάτωση που χρειάζονται τα μαλλιά σας.
  • Μια φορά το μήνα  ή το δίμηνο το πολύ είναι καλό να επισκέπτεστε την προσωπική/κό σας κομμώτρια και να καθαρίζετε την λεγόμενη ψαλίδα. Οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το συχνό κόψιμο στα μαλλιά γιατί φοβούνται  πως έτσι δεν θα μακρύνουν. Αυτό δεν ισχύει. Για να μακρύνουν τα μαλλιά σωστά και να έχουν έχουν υγεία χρειάζονται συχνό καθάρισμα στις άκρες.
  • Όταν απλώνετε στα μαλλιά, κατά την διάρκεια του μπάνιου, την μαλακτική κρέμα να μην ξεχνάτε πως δεν πρέπει να την εφαρμόζετε στην ρίζα αλλά στις άκρες. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείτε. Έτσι  τα μαλλιά σας δεν θα αρχίζουν να ατονούν και να λαδώνουν.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο γιατί αυτό προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον απομακρύνει την λιπαρότητα, τις καλές ουσίες και τις βιταμίνες που συμβάλουν στο να αναπτυχθεί πιο γρήγορα η τρίχα. Ιδανικά να λούζετε τα μαλλιά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.
  • Για να αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό των μαλλιών σας καλό είναι να ψεκάζετε με λίγη λάκ τη βούρτσα των μαλλιών σας και μετά να χτενίζεστε και να προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε κατάλληλες βούρτσες που θα σας συμβουλέψει η ειδικός  για το styling ή το ίσιωμα με το πιστολάκι.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-29T23:53:40+02:00January 29th, 2021|ΓΥΝΑΙΚΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top