Πως προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για την επιστροφή στα σχολεία μετά την καραντίνα!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Δεν θα ξεχάσουμε το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου 2020 την ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων για την προστασία της μη εξάπλωσης του Covid-19 στην χώρα μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση όχι μόνο για τους μαθητές όλων των ηλικιών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Έπειτα η γνωριμία τους με την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων τους κατά την διάρκεια της καραντίνας και η επαφή με την τεχνολογία. Όλα αυτά επηρέασαν τα παιδιά όλων μας και χρειάστηκαν σίγουρα την ψυχολογική υποστήριξη των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Τώρα καλούμαστε να τα προετοιμάσουμε για την επαναλειτουργία του σχολείου που θα γίνει την 1η Ιουνίου σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές που θα πρέπει να μεταφέρετε στα παιδιά σας ώστε να ακολουθήσουνε για την πιο ομαλή προσαρμογή τους στο σχολικό τους περιβάλλον.

  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής.
  • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα το οποίο σε περίπτωση που δεν διαθέτει το σχολείο καλό είναι να τους έχετε ένα στην σχολική τους τσάντας.
  • Πείτε στα τα παιδιά να αποφεύγουν να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους – αίθουσες του σχολείου με τους συμμαθητές τους και να βγαίνουν στο προαύλιο.
  • Να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.
  • Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές τους.
  • Να κρατάνε απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου θα έχουνε φυσικά και την βοήθεια του εκπαιδευτικού σε τέτοια ζητήματα, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς τους έξω από το σχολείο.

Καλό είναι σαν γονείς να παραμείνετε ήρεμοι και καθησυχαστικοί απέναντι στα παιδιά, λειτουργώντας ως πρότυπο συμπεριφοράς για αυτά και να μην τα αγχώνεται με το παραμικρό ή με τις δικές σας ανησυχίες και φοβίες.

Να ακούτε και να συζητάτε μαζί τους, ενθαρρύνοντας τους να μοιραστούν μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα μετά το σχολείο. Μείνετε ενωμένοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς και βοηθήστε όλοι μαζί σε μια νέα δύσκολή προσαρμογή για όλους.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:42:57+03:00May 25th, 2020|ΠΑΙΔΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top