Πώς να φροντίσετε τα γυαλιά ηλίου σας το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα γυαλιά ηλίου πρέπει να αποτελούν το αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Αν δεν το κάνετε , μπορεί να προκαλέσουμε πολύ σοβαρή και ανεπανόρθωτη βλάβη στα μάτια μας. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι τα γυαλιά μας χρειάζονται έξτρα φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μη χαλάσουν. Ο ιδρώτας, το αλάτι της θάλασσας και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα αγαπημένα μας γυαλιά, εκτός αν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και πώς να τα φροντίσουμε, για να τα απολαμβάνουμε για πολλά καλοκαίρια ακόμα σαν καινούρια.

γυαλιά ηλίου με ποιότητα και οικονομία

Πλύσιμο με γλυκό νερό

Η  σημαντικότερη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να  πλένετε με γλυκό νερό τα γυαλιά σας κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι. Είτε γυρνάτε από την βόλτα είτε ακόμα περισσότερο από τη θάλασσα. Το πλύσιμο με άφθονο νερό είναι απαραίτητο, για να απομακρυνθεί ο ιδρώτας και το αλάτι και  όχι μόνο από τους φακούς αλλά και από τον σκελετό του γυαλιού ηλίου. Στην παραλία, καλό είναι να τα βρέχετε με λίγο νερό από το μπουκάλι, πριν τα καθαρίσετε, για να φύγει το περισσότερο αλάτι.

Στέγνωμα

Κάθε φορά που τα γυαλιά ηλίου βρέχονται, αλλά και όταν τα πλένετε, θα πρέπει μετά να τους εξασφαλίζετε καλό στέγνωμα. Τοποθετήστε τα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στεγνώσουν σε φυσικό φως. Αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα, οπότε δεν χρειάζεται να τα ταλαιπωρήσετε, αφήνοντάς τα για ώρα κάτω από καυτό ήλιο.

Ειδικό πανάκι για γυαλιά

Λίγος κόσμος χρησιμοποιεί το ειδικό πανάκι που βρίσκεται στη θήκη των γυαλιών ηλίου. Οι περισσότεροι προτιμούν να τα σκουπίζουν πάνω στην μπλούζα τους. Το πρόβλημα είναι ότι η μπλούζα αποκλείεται να είναι καθαρή , για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας. Το πιθανότερο είναι ότι θα περιέχει υπολείμματα σκόνης ή ακόμα και αλάτι, με αποτέλεσμα να γρατζουνιστεί ο φακός. Το πανάκι θα σας γλιτώσει από αυτή την ανησυχία. Απλώς, θυμηθείτε να μην σκουπίζετε με αυτό τα γυαλιά σας, αν έχουν πάνω αλάτι. Το τρίψιμο θα τα χαράξει και το πανάκι θα γεμίσει αλάτι, οπότε θα αχρηστευθεί.

Προστασία από τον ήλιο

Tα γυαλιά ηλίου χρειάζονται για προστασία από τον ήλιο. Φυσικά, δεν εννοούμε να μην τα φοράτε στον ήλιο, άλλωστε είναι φτιαγμένα για αυτόν τον σκοπό. Το να τα αφήνετε όμως για ώρες παρατημένα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα μέσα στο αυτοκίνητο, στο μπαλκόνι ή την παραλία, τα ταλαιπωρεί δίχως λόγο. Μέσα στη θήκη τους είναι πολύ περισσότερο προστατευμένα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-07-11T22:11:24+03:00July 11th, 2020|Epilogi2, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top