Το “Α & Ω” για την υγεία της επιδερμίδας μας είναι ο σωστός καθαρισμός

Αυτές τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε εξαιτίας του Covid-19 πρέπει να επιμένουμε ακόμα πιο πολύ στο σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και τον εντατικό καθαρισμό του δέρματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμού Υγείας συστήνει εντατικό πλύσιμο των χεριών και καθαρισμό της επιδερμίδας μας, για να απομακρύνουμε ρύπους και μικρόβια που μπορούν να μας μολύνουν. Δυστυχώς όμως πέραν της καθαριότητας του δέρματος μας, θα παρατηρήσουμε πιθανόν να γίνεται όλο και πιο ξηρό αυτές τις ημέρες, αφού διαταράσσουμε το φυσιολογικό ph της επιδερμίδας, στερώντας της τα απαραίτητα λιπίδια και βακτήρια.

Είναι γνωστό πως τα λιπίδια είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος, χτίζουν την κεράτινη στοιβάδα λειτουργώντας σαν μια αόρατη προστατευτική μάσκαπου μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε για τον καθαρισμό, να επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα που δρουν στοχευμένα στα μικρόβια, φροντίζοντας παράλληλα το δέρμα μας και αφήνοντάς το ενυδατωμένο.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Επιλέγουμε ένα προϊόν καθαρισμού αποτελεσματικό, να απομακρύνει τους ρύπους της καθημερινότητας, υπο-αλλεργικό και εγκεκριμένο για να μην θέσει σε κίνδυνο την επιδερμίδα μας, να μην εντείνει την ξηρότητα και να μην καταστρέφει τα απαραίτητα λιπίδια.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας εμφανίζει ευαισθησία, τότε καλό θα είναι να αλλάξετε προιόν και να επιλέξετε μια σύνθεση χωρίς σαπούνι και άρωμα.

Tips: αφρώδες τζελ χωρίς σαπούνι, κρέμα καθαρισμού, τζέλ καθαρισμού επιλογές για το πρόσωπο ή και το σώμα μας.

Δεν ξεχνάμε μετά την χρήση γαντιών και απολυμαντικών να χρησιμοποιούμε κρέμα με υαλουρονικό οξύ, που βοηθάει στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, και ενυδατώνει το αφυδατωμένο δέρμα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T11:30:58+03:00April 25th, 2020|Epilogi2, ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top