Γυμναστείτε κολυμπώντας

γυμνασμένη-με-κολυμπι-lifeidea

Όμορφη και γυμνασμένη ακολουθώντας καθημερινά πρόγραμμα κολύμβησης . Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να ενυδατώσετε και να γυμνάσετε το σώμα σας καθώς η κολύμβηση θεωρείται η αποτελεσματικότερη άσκηση για όλο το σώμα.

Καίει πολλές θερμίδες, γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος, δεν τραυματίζει τις αρθρώσεις και συμβάλλει στη συνολική υγεία του οργανισμού.

Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε τη θάλασσα και να αποκομίσετε τα οφέλη της κολύμβησης, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τις υπέροχες παραλίες.

Με τον καιρό θα παρατηρήσετε στο σώμα σας αλλαγές γιατί το κολύμπι είναι το ιδανικό για να γυμνάσει όλο το σώμα

Ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις, εξασκείτε ταυτόχρονα τον κορμό, τους γοφούς, τα χέρια, τους ώμους και τους γλουτούς.

Έτσι χαρίζετε στον οργανισμό σας μυϊκή ενδυνάμωση και σύσφιξη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο ελεύθερο, την πεταλούδα ή το ύπτιο. Το ελεύθερο γυμνάζει περισσότερο τους μύες της πλάτης, του στήθους, τους ραχιαίους και τους πλάγιους κοιλιακούς.

Η πεταλούδα εστιάζει περισσότερο στο στήθος, στους ώμους και στον ορθό κοιλιακό, ενώ το ύπτιο γυμνάζει ιδιαίτερα τους τετρακεφάλους και τους δικέφαλους μηριαίους.

Εκτός από το κολύμπι υπάρχουν και απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στο νερό που προσφέρουν κι αυτές ενδυνάμωση, σύσφιξη και καύση λίπους, όπως απλές αναπηδήσεις με λυγισμένα ή τεντωμένα πόδια ή περπάτημα και τρέξιμο κόντρα στο νερό.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα αερόβια αθλήματα, η κολύμβηση έχει το πλεονέκτημα ότι δεν καταπονεί καθόλου τον σκελετό.

Το μυστικό κρύβεται στην άνωση του νερού, που ωθεί το σώμα προς τα πάνω γυμνάζοντας το τόσο έτσι το σωματικό βάρος να μειωθεί αισθητά.

Το θαλασσινό νερό  νερό είναι το ιδανικό  για να καταπολεμήσετε τη δυσκαμψία των μυών και τους πόνους στις αρθρώσεις. Να ξέρετε ότι με όποιο  ρυθμό και να κολυμπήσετε το βέβαιο είναι ότι θα κάψετε πολλές θερμίδες.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-07-16T14:52:45+03:00July 16th, 2020|ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top