Ερεθισμένο δέρμα -Αντιμετωπίστε το με απλούς τρόπους

Η καθημερινότητα μας άλλαξε απότομα, το στρές αυξήθηκε, η διατροφή μας άλλαξε και όλα αυτά έχουν τις επιπτώσεις τους στην επιδερμίδα μας. 

Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως το άγχος αποδυναμώνει την λειτουργία των κυττάρων του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύθραστο και ευαίσθητο. Λόγω της αυξημένης ευαισθησίας, το δέρμα παρουσιάζει αυξημένα σημάδια φλεγμονής και μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έντονη ερυθρότητα ή ακόμα και σημάδια ακμής. 

Τι θα πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση για να αποφύγουμε τα χειρότερα: 

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Μην αγγίζετε το προσωπό

Με την αποφυγή του αγγίγματος του δέρματος αποφεύγουμε την εξάπλωση των κοκκινίλων και των σημαδιών της ακμής. Το να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας αποτελεί μια σημαντική κίνηση πρόληψης και υγιεινής. Τώρα που βρισκόμαστε τα σπίτια μας φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε μακιγιάζ , καθαρίζουμε με ειδικά προιόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε μόνες σας πολλές ενυδατικές και καθαριστικές μάσκες με φυσικά προιόντα που θα έχετε σπίτι σας ή θα βρείτε και σε ένα απλό μανάβικο ή κατάστημα τροφίμων.

Κοιμηθείτε , ειναι ένας τρόπος να ξεκουράζετε την επιδερμίδα σας. Δεν ξεχνάτε τον καθαρισμό και την ενυδάτωση πρίν.

Tips: μέλι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες επιλογές και να επωφεληθείτε με τις αντι-βακτηριδιακές, καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Για να καταπραύνετε τυχόν ερυθρότητες: χρησιμοποιήστε ροδόνερο ή χαμομήλι και με ταμποναριστές κινήσεις εφαρμόστε το σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T11:27:00+03:00April 25th, 2020|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top