Μάσκα αβοκάντου για υπέροχα μαλλιά & δέρμα

Είναι ευκαιρία τώρα που τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής είναι κλειστά να περιποιηθούμε μόνες μας και με αγνά υλικά τα μαλλιά μας και το δέρμα μας. Σας προτείνουμε μια χειροποίητη μάσκα ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης μαλλιών και δέρματος με βασικό συστατικό το αβοκάντο.

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο από το οποίο μπορούμε να πάρουμε  τα ενυδατικά οφέλη των ωμέγα λιπαρών οξέων όπως και την προστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη Ε. Είναι πλούσιο και σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. 

Γνωρίζατε ότι το αβοκάντο περιέχει περισότερες φυτικές ίνες, μαγνήσιο,κάλιο, γλουταθιόνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε & Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο από ότι τα υπόλοιπα φρούτα. 

Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε μια μάσκα ενυδάτωσης και δύναμης. 

Για τη μάσκα ενυδάτωσης: 

1/2 αβοκάντο 

1 κουταλιά της σούπας μέλι 

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Το γιαούρτι και το αβοκάντο σε αυτή τη μάσκα θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματος, ενώ το μέλι θα σου προσφέρει την έξτρα λάμψη που χρειάζεσαι για τα μαλλιά σου. 

Για τη μάσκα ενδυνάμωσης:

1/2 αβοκάντο 

1 κουταλιά χυμό λεμονιού 

1 ασπράδι αυγού 

Ο χυμός του λεμονιού και το ασπράδι  συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση της λιπαρότητας του προσώπου, έτσι αυτό το μείγμα είναι ιδανικό για επιδερμίδες επιρρεπείς στην ακμή. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν την συνταγή σαν μια μάσκα για τα μαλλιά, το ασπράδι θα σου παρέχει την πρωτεΐνη για την ενίσχυση των ξηρών άκρων ενώ ο χυμός λεμονιού θα σου δώσει ένα γυαλιστερό φινίρισμα.  

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-05-10T18:57:48+03:00April 25th, 2020|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top