Περιποίηση προσώπου πρωινή ενυδάτωση vs βραδινή ενυδάτωση!

πρωινή-ενυδάτωση-vs-βραδινή-ενυδάτωση!

Η επιδερμίδα μας αυτό που χεριάζετε καθημερινά είναι η συστηματική ενυδάτωση και ο σωστός καθαρισμός της. Εδώ θα μιλήσουμε για το πρόσωπο και τις διαφορές της πρωϊνής και βραδινής ενυδάτωσης . Τι κρέμες θα πρέπει να προτιμάμε και γιατί. Θα πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας  ειδικά εμείς οι γυναίκες από πολύ μικρή ηλικία όσο αφορά την ενυδάτωση της και φυσικά αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι  ότι δεν είναι ίδιες και οι απαιτήσεις του δέρματος μας  καθ’ όλη τη  διάρκεια της ημέρας.

Τι είναι  η ενυδάτωση: είναι η αποκατάσταση των φυσιολογικών αποθεμάτων νερού ή υγρασίας στο δέρμα. Όταν τα επίπεδα μειώνονται,  λόγω ενδογενών και εξωγενών παραγόντων το υδρο-λιπιδικό φιλμ, το τείχος άμυνας και προστασίας του δέρματος, παύει να είναι συμπαγές, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμο νερό και σταδιακά τα σημάδια της πρόωρης φθοράς να αποτυπώνονται στην επιδερμίδα. Τις απώλειες αυτές του νερού έρχονται να αντισταθμίσουν οι ενυδατικές κρέμες  (πρωινές & βραδινές) είτε παρέχοντας νερό είτε αποτρέποντας την εξάτμισή του από την επιδερμίδας,  συμβάλλοντας έτσι στην ενισχυμένη προστασία το πρωί και την τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης, για την απαραίτητη αποκατάσταση των βλαβών το  βράδυ.

Η καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας μας στον ήλιο  χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης που αποτυπώνονται σταδιακά στο πέρασμα του χρόνου. Είναι γνωστό ότι κάθε φορά που το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, οι ακτίνες UV οδηγούν στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών, προκαλούν δομικές αλλαγές και φθείρουν τα δερματικά κύτταρα με αποτέλεσμα την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Θα πρέπει να συνδυάζουμε κρέμες με αντηλιακή προστασία αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά  που είναι οι πολύτιμες ουσίες και  προστατεύουν τα κύτταρα δεσμεύοντας ή εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αιτία  για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Ο ήλιος, περιβαλλοντική  ρύπανση, το κλείσιμο στο σπίτι από την άλλη πλευρά, το στρες κλπ.  είναι σοβαροί λόγοι να αναζητάμε  οι ενυδατικές κρέμες ή μάσκες  ενισχυμένες με μια, δύο ή και τρεις, ακόμη, ευεργετικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση.

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να έχει το προϊόν που θα επιλέξουμε για την πρωϊνή μας ενυδάτωση είναι η υφή που θα έχει η ενυδατική κρέμα. Τις πρωινές, λοιπόν, ώρες που ο χρόνος πιέζει και θέλουμε η κρέμα μας να απορροφάται άμεσα χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα και να αφήνει γυαλάδα, επιλέγουμε λεπτόρρευστες υφές με βάση το νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε έλαια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που οι μηχανισμοί επανόρθωσης και ανάπλασης λειτουργούν στο full η απώλεια υγρασίας είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό το προϊόν βραδινής περιποίησης οφείλει να είναι πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες που αναπληρώνουν τις ελλείψεις του δέρματος μας και το προετοιμάζουν για την  επόμενη μέρα.

Τη λύση δίνουν οι μάσκες ύπνου ή  οι ενισχυμένες κρέμες που είναι πλούσιες για εντατική ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος. Αυτό που θέλουμε για τη βραδινή περιποίηση μας είναι η τόνωση και η ενίσχυση των φυσικών μηχανισμών διόρθωσης και αναδόμησης. Έτσι επιλέγουμε φόρμουλες με υψηλή περιεκτικότητα σε συστατικά αποκατάστασης όπως η ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, ceramides, οξέα φρούτων κλπ.

Καλό είναι να περιποιείστε την επιδερμίδα σας συστηματικά με τα κατάλληλα προϊόντα και να συμβουλεύεστε την/τον  δερματολόγο σας ή την αισθητικό σας για οτιδήποτε αφορά το δέρμα σας.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:14:04+02:00December 12th, 2020|ΟΜΟΡΦΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top